maandag 5 juli 2010

Hallo,

er is weeral een maand voorbij, de tijd gaat echt veel te snel voorbij. K ben nu al 10 maanden hier, en er zijn al verschillende vrijwilligers die naar huis moeten vertrekken. Het begint nu echt wel te korten.

Zoals beloofd in het vorig berichtje volgt er nu een update van mijn reis naar Barcelona.
En zoals verwacht is het ontzettend goed meegevallen. T was echt leuk om Lesley, Tinneke & Jo na zo lange tijd terug te zien, en het was ook leuk om terug een bezoekje te brengen aan mijn favoriete stad: Barcelona.
De stad is echt prachtig, en er zijn zoveel mooie dingen te bezichtigen daar.
Voor wie er nog nooit geweest is, zeker naar toe gaan!!!!!!!!!! (ge hoort het hè mama ;-))

Voor de rest was het een heel rustige maand, behalve de nacht van San Juan.
Een geweldige avond hier in Galicia, in de hele stad waren er verschillende vuren en het is de bedoeling om 3 keer over die vuren heen te springen om de boze geesten weg te jagen, en het komende jaar goed geluk te hebben. In het begin van de avond is het nog wel veilig en plezant om te zien, maar naar het einde van de nacht toe is het niet moeilijk om u in te beelden wat er gebeurd als de mensen al veel te veel gedronken hebben: mensen die naakt door de vuren heen springen, mensen die vallen, of nie ver genoeg springen en in het vuur terecht komen, etc. Gratis spectakel verzekerd ;-)

En datzelfde weekend was er ook nog het ontzettend leuke feest van onze wijk. Leuke standjes met zelfgemaakte kleren, juwelen, tassen, ... ; gratis concerten, veel eten, veel alcohol, ...
De sfeer was echt fenomenaal, en k heb nog nooit zoveel mensen in 1 straat weten bijeenkomen.

Op het werk is alles ook nog altijd heel leuk, maar het is nu wel anders. Omdat het zomervakantie is er nu een soort van kamp (alleen da ze nie blijven slapen en het is alleen 's voormiddags, da alleen is al een hele aanpassing: vroeg opstaan! En als het mooi weer is (wat de laatste maand het geval is) gaan we met de kinderen naar het zwembad, wa nie makkelijk is met 160 kinderen.

Da was het zo ongeveer voor deze maand.

Groetjes uit het zonnige en warme spanje ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten